startseparatorvara_vinerseparatoprislistaseparatorvinprovning tm_wine
>p>

Prislistor:

Premier Crus Supérieu:

 Château d'Yquem

Premier Crus:

Les seconds Crus:

Non classés:

 

 

 

 

Prislistor:       

Våra prislistor är uppdelade på samma sätt som slotten klassificerades, då sauternes fick sin första klassificering år 1855. De klassificerade slotten delades då upp i tre klasser: Premier Crus Supérieu, Premier Crus och Les seconds Crus. Premier Crus Supérieu blev då den högsta klassen, och här finns bara Château d'Yquem. I Premier Crus eller första klass finns idag 11 slott och i Les seconds Crus eller andra klass finns 15. Utöver dessa klassificerade finns det idag mer än 200 slott som producerar viner från Sauternes. De priser som anges i prislistorna till vänster är pris till kund vid försäljning via systembolaget. Det är vår ambition att dessa priser skall gälla i hela Sverige, oberoend av kvantitet och leveransort.

Prislistorna delas upp i följande kolumner:

  1. Årgång: Står för det år då vinet odlats, tappning på flaska sker normalt 2 till 3 år senare.
  2. Typ: är en förkortning av den variant av vinet det gäller. Alla slott producerar ett första vin, och många ett andra. Det finns också några slott som producerar mindre kvantiteter av vita och röda torra viner.
  3. Storlek: flaskstorlek i cl.
  4. Parker: Robert Parker började 1978 ge ut ett vin magasin, som heter The Wine Advocate där han kvalitets bedömer viner i en poängskala från 50 till 100. I dag läses den av över 40 000 människor. Läs mer på Wikipedia Robert Parker.
  5. TMW, är vår bedömning, och här använder vi samma skala som Parker alltså från 50 - 100 poäng.
  6. Pris: Är ett beräknat pris till kund vid försäljning genom Systembolaget ink. moms.

Beställningar:          

Beställningar för privatpersoner och företag utan utskänkningstillstånd, går via Systembolagets privatimport. Detta är en tjänst som Systembolaget sköter utmärkt. Beställningen går till på följande sätt: På Systembolagets hemsida finns en blankett som man fyller i och där anger du vilka varor du vill beställa och till vilket Systembolag du vill ha leveransen. När du är klar trycker du på en knapp "sänd" längst ner på sidan, och beställningen går in i Systembolagets datasystem. Länkar till Systembolagets privatimport finns här nedan. Vill ni ha hjälp med beställningen så hör av er till oss.

Länk till Systembolagets privatimport

Hotell och Restauranger        

Prislistorna till vänster är avsedda för privatpersoner. Till företag med utskänkningstillstånd lämnar vi gärna offerter. Hör av er via fax, mejl eller telefon.